måndag 31 maj 2010

FP på Huddinge jazz


















Folkpartister samlades på Huddinge jazz för att lyssna på musik och snacka politik. Här är lite bilder från arrangemanget.

Huddinge får pris för arbetet med unga företagare

Huddinge kommun har fått Ung Företagsamhets uppstickarpris för sitt sätt att uppmuntra och få fram unga företagare. Såhär lyder motiveringen:
”Kommunen visar stort engagemang för och arbetar aktivt med att stötta sina elevers möjlighet att utveckla sin företagsamhet genom att driva UF-företag. Entreprenörskapet är väl förankrat genom hela utbildningssystemet och kommunen står bakom såväl lokala mässor som stipendier vilket syns i de fina resultat eleverna presterar.”
Malin Danielsson (FP) kommunalråd:
- Klart jag är glad och stolt att vi år efter år utmärker oss. Folkpartiet gick till val på att bli landets mest näringslivsvänliga kommuner, detta är ett steg på vägen mot det målet.
Läs mer om priset här

söndag 30 maj 2010

Rådsparkens spontanidrottsplats invigd

I strålande sol & högsommarvärme invigdes spontanidrottsplatsen i Rådsparken av kommunens ordförande i kultur- och fritidsnämnd Vibeke Bildt (FP) och ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden Tomas Hansson (KD).

Idrottsplatsen består av en gräsplan (konstgjort) för bollspel och en skejtpool.
Efter invigningen fick de många åskådarna se en uppvisningar av några åkare i skejtpoolen samt olika lokala lag som visade upp sig och sin sport på gräsplanen: Huddinge hockey innebandy, Huddinge Handboll, Huddinge Basket och Stuvsta IF Dream Team.

Huge bjöd de närvarande på juice och wraps.
Invigningen var välbesökt och de närvarande verkade trivas i det varma vädret!

torsdag 27 maj 2010

Huddinge ordnade allsång i Sjödalsparken


Som ett steg i ledet att öka aktiviteterna för de boende på Huddinges äldreboenden arrangerades Allsång i Sjödalsparken i onsdags. Solen strålade och stämningen var hög. Vibeke Bildt (FP) invigde det hela och eftersom hon hade sin födelsedag blev hon dessutom gratulerad med ett fyrfaldigt leve. Även Malin Danielsson och Anna Attergren Granath fanns på plats.


tisdag 25 maj 2010

Invigning av Rådsparkens nya spontanidrottsplats

I strålande sol & högsommarvärme invigdes spontanidrottsplatsen i Rådsparken av kommunens ordförande i kultur- och fritidsnämnd och ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden; Vibeke Bildt respektive Tomas Hansson.

Idrottsplatsen består av en gräsplan (konstgjort) för bollspel och en skejtpool.
Efter invigningen fick de många åskådarna se uppvisningar av åkare i skejtpoolen samt olika lokala lag som visade upp sig och sin sport på gräsplanen: Huddinge hockey innebandy, Huddinge Handboll, Huddinge Basket och Stuvsta IF Dream Team.

Huge bjöd de närvarande på juice och wraps.
Invigningen var välbesökt och de närvarande verkade trivas i det varma vädret!

torsdag 20 maj 2010

Se möjligheterna


Folkpartiet i Huddinge har valt att ta fram en T-shirt inför valet i höst. Här är vårt kommunalråd, Malin Danielsson, iklädd en.

tisdag 18 maj 2010

Inga besparingar på skolan i Huddinge 2011

Huddinges politiska majoritet (Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Drevvikenpartiet) har i sitt förslag till Mål och budget för 2011 för Huddinge kunnat ta bort de besparingskrav som på grund av den ekonomiska krisen tidigare funnits på barn- och utbildningsförvaltningen.

Malin Danielsson (FP), kommunalråd med samordningsansvar för barn och utbildning:
- Skolorna har varit redo att göra neddragningar men med detta tillskott ser 2011 mycket ljusare ut. Inte minst med tanke på de omfattande reformer som vi nu ska införa, den nya skollagen och nya läroplaner, så känns det betydelsefullt att vi nu har mycket bättre förutsättningar.

- I de reformer som nu kommer att genomföras är fokus på kunskap och vi har även lagt som ett uppdrag till skolorna att fortsätta arbeta med att förbättra elevernas studieresultat genom att bland annat fokusera på att vända den negativa trenden i pojkarnas resultat.

onsdag 12 maj 2010

Unga Folkpartiet

Det finns en ny ingång till Folkpartiet, unga.folkpartiet.se. Den är gjord av unga Folkpartister och är till för unga väljare. Där finns information, möjligheter att engagera sig och såklart unga kandidater till riksdag, landsting och kommuner. Huddinge har två tjejer som finns med på Unga Folkpartitet. Amanda Söderberg som kandiderar till kommunfullmäktige och Amanda Brihed som kandiderar till såväl riksdag som landsting och kommunfullmäktige.