tisdag 16 april 2013

Reportage från Fullersta Gård av Sveriges Radio

Unga konstnärer ställer ut på Fullersta Gård

Idag gjorde Sveriges Radio P4 ett reportage från utställningen Galleri För Unga som just nu finns på Fullersta Gård i Huddinge kommun.

Den 13/4 invigdes utställningen Galleri För Unga med vernissage på Fullersta Gård där unga konstnärer mellan 11-16 år från hela Stockholms Län ställer ut sina verk. Utställningen finansieras av Landstinget.

Sofia Broman berättar i inslaget om hur utställningen startade på Internationella Barnkonstmuseet och just nu ställer 12 ungdomar ut på Fullersta Gård.

Ungdomarna har under hösten kunnat ansöka om att vara med i konstprojektet vars syfte är att lyfta fram barn och ungas konstnärskap och ge dem möjligheten att få ställa ut sina verk professionellt tillsammans med etablerade konstnärer.
Unga konstnärer ställer ut på Fullersta Gård. Munnen av Vendela Ros.Under vinterhalvåret har ungdomarna dessutom besökt gallerier, museer och andra utställningar för att få inspiration. De har också varit med och formgett utställningen själva.

En av de som ställer ut är Vendela Ros, 12 år. Hennes verk heter "Munnen" och är skapat i akryl.

– Jag ville göra någonting som är mig, säger hon till Sveriges Radio P4.

Adam Olsson är en annan ung konstnär som ställer ut. Hans verk ligger inom genren för konceptuell konst och består av en pall som heter "Upptagen". 

Namnet på verket beror på att pallen inte går att sitta på – då går den sönder.

Utställningen pågår fram till och med den 12 maj.

tisdag 2 april 2013

Liberalismen skapar förutsättningar i framtidens samhälle

När de kalla vindarna av inskränkthet och intolerans blåser över vårt land är det viktigt att vi rannsakar oss själva och frågar oss vad är det vi vill med samhället och vad vi vill ge framtida generationer för förutsättningar.

Som liberal kan jag alltid gå tillbaka och förtrösta mig med att den liberala idétraditionen har bidragit till att bygga ett svenskt välfärdssamhälle präglat av solidaritet, rättvisa och medmänsklighet.

Men framtiden finns inte i förtröstan. Med den liberala värdegrunden som fyr måste vi navigera samhället på de stormiga haven till framtidens hamn.

Utgångspunkten för liberalismen är den enskilde individen.

Vi är övertygade om att När människan har ansvar och makt över sitt eget liv kan hennes bästa egenskaper frigöras. Liberalismen betraktar alla individer som jämlikar - men inte som lika varandra. Som kommunpolitiker är vår huvuduppgift att vara med och bidra till att Huddingeborna får så rika livschanser som möjligt och till att chanserna ständigt förnyas. Därför måste vi ständigt arbeta för att det i samhälle finns både en rik mångfald av valmöjligheter och resurser för den enskilde att utnyttja dessa möjligheter. Den personliga ekonomin får inte bli någon avgörande faktor i valet mellan olika alternativ. Liberal politik ska riva hinder och skapa förutsättningar – inte bestämma hur individen ska leva sitt liv.

Cem Delen
Ordförande Folkpartiet Huddinge